IMG_3297-normal.jpg

Tälle kevättä ollaan Ritan kanssa taas aloiteltu jälkihommia talvitauon jälkeen. Ensimmäinen jälki tehtiin vajaa kuukausi sitten ja se sattui olemaan TPH:n yhteistreeneissä Ritan eka vieraan ihmisen tekemä jälki. Että hyvin "kevyesti" aloiteltu jälkikausi :P Oli sillä haju siitä että mitä ollaan tekemässä, mutta hieman pyörimiseksi meinasi mennä. Sen jälkeen ollaan tehty Satun (Ritan veljen omistaja) kanssa kimpassa jälkiä muutamia kertoja. Ritalla oli jo ensimmäiset juoksutkin vihdoin ja huomasi kyllä että jonkun verran ne haittasivat työntekoa. Normaalisti Rita kuitenkin aktiivisesti etsii jälkeä jos se hukkuu, mutta juoksun aikana huomasi että hukan sattuessa se jäi vaan haaveilemaan ja ihmettelemään. Patistelun jälkeen lähti aina kuitenkin takaisin jäljelle. Viime sunnuntaina tehtiin taas jälki ja se sujuikin alku ihmettelyn jälkeen aika mallikkaasti. Pitää vaan uskaltaa nyt pidentää jälkiä ja vähentää palkkoja, olen tehnyt niin lyhyitä jälkiä että juuri kun Rita pääsee rytmiin kiinni niin jälki jo loppuukin. Mutta eiköhän se tästä, reeniä vaan lisää.

Tässäpä Ritan viimeisin jälkivideo.

http://www.youtube.com/watch?v=InaVFgsv35U&feature=youtu.be

Tänään käytiin sitten pitkästä aikaa tuossa kylän hiekkakentällä harjoittelemassa tokoa. Paikallaolo meni ihan ok, noin minuutin pätkät tehtiin kun ei olla nyt hetkeen edes treenailtu. Luoksetulo sujui tosi hyvin vaikka Nina oli Ixi- bordercollien kanssa häiriönä siinä puolessa välissä vähän sivummalla. Eipä Rita pahemmin tainnu edes vilkaista heitä ohikulkiessaan, on tämmösellä nausterilla näköjään 100 kertaa parempi häiriönkesto ja keskittymiskyky kun spanielilla :D Seuraamista otettiin pikkupätkä, siinä joutuu nyt käyttämään vähän mielikuvitusta että Rita seuraisi innokkaammin. Seuraa kyllä mutta vähän väljästi ja "hohhoijaa" asenteella. Tein sitten Ninan vinkistä ympyrällä molempiin suuntiin ja välillä vähän "tempon vaihteluja" niin heti reipastui Ritan seuraaminen. Pitäisi vaan uskaltaa ja älytä kokeilla uusia keinoja ja tehdä eri vauhdissa, nyt vaan ollaan jumituttu normi kävelyyn, suoraan ja käännös. Eli Ritankin mielestä taatusti supertylsäää!

Pieni trimmaustuokio pidettiin myös päivällä kun siistin Ritan, johan se alkoi muistuttaa jotain ihme turilasta niin pakko oli vähän siistiä. Vaikka alunperin meinasinkin että en tee mitään ennenkuin karva on nyppimiskunnossa taas kesällä... Piti myöskin ottaa taas pitkästä aikaa kannattelukuva Ritasta, johan se kohta täyttää yksi vuotta! Kuvassa vielä siistimättä, alemmassa kuvassa tän päivän trimmin jälkeen.

IMG_3352-normal.jpg

IMG_3365-normal.jpg