Viime lauantaina lähdin kuuden jälkeen aamulla ajelemaan Lahteen Ritan kanssa. Siellä pidettiin Snautserikerhon järjestämä trimmauskurssi, jonka vetäjänä oli Eipä's kennelin Eila Kettunen.  Paljon uutta tietoa tuli snautserin trimmauksesta ja todella selkeät ja hyvät ohjeet saatiin myöskin paperiversiona mukaan. Mennessäni mietin että onkohan Ritassa "tekemistä" tarpeeksi harjoittelun kannalta, mutta pelko oli väärä :D Vaikka nypin sen tuossa jouluun alussa niin kyllä runkoon oli jäänyt vielä jonkin verran nypittäviä karvoja, ja sitten mahan ja jalkojen rajat sai nyppiä tarkempaan ja enemmän pois. Paljon tuli myös hyviä vinkkejä koiran vikojen "häivyttämiseen" ja näyttelykoiran nyppimiseen/trimmaukseen. Ehkä mä harjoittelen Ritan velipojalla keväämmällä sitä näyttelytrimmiä, jos omistaja uskaltaa antaa sen koekaniiniksi ;)

Rita itse käyttäytyi koko viikonlopun ajan tosi mallikkaasti. Antoi kaikkien rapsutella ja oli muutenkin reipas mutta rauhallinen trimmipöydällä. Ja pusutteli tietysti kaikkia rapsuttelijoita :P Hotellissakin yövyttiin Ritan kanssa ja eipä tuo paljon ressannut, ei edes ihmetellyt oven kolahduksia sun muita ääniä, vaan oli ihan rauhassa ja hiljaa. Eikä edes karannut huoneesta sillä aikaa kun olin sunnuntai- aamuna aamiaisella!

Eilen kävin Ritan kanssa pitkästä aikaa ihan kahdestaan lenkillä, jätettiin vaihteeksi Remu kotiin ruikuttamaan. Laitoin itselleni vetovyön ja koiralle valjaat, ajatuksena että otetaan muutamat parinkymmenen metrin "testivedot". Vetämistä ei toki nuorella koiralla sen enempää ole harrastettu, mutta olen sitä jo opettanut menemään käskystä eteen. Kääntymään/siirtymään oikealle tai vasemmalle käskystä ja opeteltu että mitä tarkoittaa kun isketään valjaat päälle. Meillä siis koirat kävelee pannassa nätisti vetämättä (ainakin teoriassa...) ja valjaissa saa vetää niin paljon kuin sielu sietää. Hienosti Ritalla lähti vetovaihe päälle kun laitoin vetoliinan kiinni valjaisiin ja annoin eteen- käskyn. Ehkä siitä vielä vetokoira tulee <3

Agilityäkin päästään onneksi testaamaan helmikuun lopussa. Osallistutaan Salon koirahallin agilityyn tutustumis- päivään. Saas nähdä innostutaanko puuhailemaan lajia enemmänkin.