Lumi tuli ja lumi meni. Hetken aikaa viime viikonloppuna saatiin nauttia lumesta kun ensilumi satoi myös Varsinais-Suomeen. Suorastaan positiivista kaiken kuran jälkeen. Eipä sitä yllättäen paria päivää pitempää kestänyt, lumi suli pois ja koko tämä viikko on ollut niin surkeaa keliä kun kaikki paikat jäässä. Koirien kanssa puuhailuun motivaatio on ollut suunnilleen nolla, kiitos näiden kelien...

Tänään kuitenkin aktivoiduttiin sen verran että suuntasimme kaverin kanssa Salon koirahallia kohti, sellaiseen huvitukseen kuin viettitestaus. Ihan hupi mielellä ilmoitettiin koirat sinne, mielenkiinnosta että mitä siellä tapahtuu ja miten kakarakoirat reagoivat. Testaajana oli saksanpaimenkoiraliiton pätevöity maalimies Hannu Paijola.

Minun kanssahan Rita taistelee tosi hienosti leluista/patukoista ja sillä selkeästi saalisviettiä on jonkunverran, mutta kukaan muu sitä ei ole tainnut leikittää joten en odottanut mitään super raivokasta taistelua. Rita olikin selvästi hieman hämillään täysin vieraasta ympäristöstä, oli hajuja ja katsojia. Ja sit joku iso äijä alkaa nakkelemaan jotain piuhan päässä olevaa rättiä kohti! Vähän piti ihmetellä ennenkuin fiini neiti moiseen leikkiin viitsii mukaan lähteä! Leikkii kuitenkin maalimiehen kanssa, vaikka selkeästi huomaa että se on aika ihmeissään tilanteesta. Puolustushalua ei voitu viedä loppuun asti, että onko sitä vai ei. Maalimiehen vähäiseen uhkaan ei reagoinut muutakun jököttämällä seisoa ja maalimies totesikin että nuoren koiran kanssa ei kannata painostaa nyt tämän enempää.

Pääasiassa ihan positiivinen fiilis jäi, koira oli kieltämättä ihmeissään eikä taistellut patukasta lähimainkaan niin hyvin kuin kotona, mutta eipä lähtenyt häntäkoipien välissä karkuunkaan. Joten ihan hauska reissu ja yhtä kokemusta rikkaampana :)

Saatiin viettitestauksesta kirjallinen arvio:

Saaliskäyttäytyminen: Saalistaa

Puolustusärsykkeisiin vastaaminen: Muu ("Ei väistänyt, oli jännittynyt. Ei kokeiltu nuorella koiralla loppuun asti")

Otekäyttäytyminen: Rauhaton täysi ote ("Pudottaa aika helposti")

Taistelutahto: Kohtuullinen

Yhteenveto ja muita huomioita: Nuori koira, puolustusviettiä ei voi testata täysin.

IMG-normal.jpg

Tässäpä vielä videot moisesta tapahtumasta, ovat kolmessa osassa. Pahoittelen videoiden huonoa laatua, mutta jospa niistä selvää saa.

http://youtu.be/Ik_8iJtTerw

http://youtu.be/Xz4nmryc1S4

http://youtu.be/kOMZWYaFl_A